Analytiker forventer kold sommer for flyselskaber efter melding fra Københavns Lufthavn

Sommeren bliver ikke en fest for flyselskaberne, vurderer Sydbanks aktieanalysechef, efter Københavns Lufthavn er kommet med en prognose for sommertrafikken.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

En forsigtig optimisme for sommeren fra Københavns Lufthavn varsler en "kold" sommer for flyselskaberne.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

Københavns Lufthavne, CPH, regner med, at den kan nå et niveau på 20-40 procent af den normale sommertrafik fra før coronapandemien.

"Det vidner om en ualmindelig træg trafikgenrejsning, 20-40 pct. af 2019-trafikken lyder alt andet end opmuntrende, i forhold til hvad vi havde forventet. Den her forudsigelse er bestemt vigtig, for København Lufthavne sidder med detaljeret information om flyselskabernes trafikplaner," skriver aktieanalysechefen om "prognosen."

For SAS er det ikke en god nyhed. Jacob Pedersens påpeger, at man skal op på 45-50 pct. af normaltrafikken, hvis Sydbanks aktuelle forventninger skal flugte med forventningerne til SAS' trafik hen over sommeren.

"De kommende måneders trafiktal vil vise, om vi skyder over målet med vores nuværende forventninger til trafikgenrejsningen hos SAS. Vi har dog grund til at forvente, at SAS som markedsleder i CPH ikke er blandt de mest tilbageholdne, hvad angår kapacitet, og at SAS' trafik i sommer vil ligge væsentlig tættere på 40 pct. af normalen end på 20 pct. af normalen," siger han og fortsætter:

"Vi vurderer stadig, at der kan komme en positiv ketchup-effekt af ophobet rejselyst, som kan påvirke positivt, men i værste fald er sommeren overstået, inden vi ser den effekt. De seneste dage viser også lidt aftagende lyst til at søge efter flyrejser, men niveauet er stadig ikke langt fra de seneste 15 måneders topniveauer herhjemme."

SAS falder 2,9 pct. til 1,55 kr. torsdag middag. Aktien er i år steget med 14 pct.

"På kursniveauer over cirka 0,85 kr. afspejler SAS-aktien efter vores beregninger decideret værdiskabelse. Det har selskabet kun i korte perioder leveret historisk," siger Jacob Pedersen.

"Vi ser dog stadig en vis sandsynlighed for, at SAS-aktien i en periode endnu vil handle ude af trit med virkeligheden, fordi dristige investorerne forventeligt vil flokkes om luftfartsaktier i genåbningseufori i den nære fremtid. Vi fastholder holdanbefalingen på SAS," siger han.

Københavns Lufthavn forventer en lidt mere normal sommer

Norwegian på vej til at ansætte 200 medarbejdere i Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også