MobilityWatch

CMA CGM køber 4 Airbus-fragtfly

Transportkoncernen CMA CGM har bestilt fire fragtfly. Selskabet konkurrerer blandt andet med danske A.P. Møller-Mærsk.

Foto: CMA CGM Air fly

Den privatejede transportgigant CMA CGM, der konkurrerer med blandt andet A.P. Møller-Mærsk, har bestilt fire fragtfly fra Airbus af typen A350F.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Flyene skal indgå i selskabets luftfragtforretning, der blev lanceret i februar i år. Divisionen råder allerede over fire Airbus fly af typen A330-200F, mens to Boeing 777-fly er på vej i foråret 2022.

Mærsk-koncernen har også øget sin satsning på luftfragt.

I forbindelse med regnskabet først i november oplyste konceren, at man havde været på indkøb. Koncernen opkøbte det tyske luftfragtselskab Senator International, og lejer samtidig tre fragtfly og køber desuden yderligere to Boeing-fly til levering i 2024.

Mærsk betaler cirka 4,1 milliarder kroner for det tyske selskab.

Satsningen på luftfragt bliver samlet i Mærsks eget luftfartsselskab Star Air, som har været en del af koncernen side 1987.

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs