MobilityWatch

USA fraråder rejser til Danmark på grund af høje coronatal

Danmark og Tyskland hæves til de amerikanske myndigheders risikoniveau "meget højt" efter stigende coronatal.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051

Amerikanske statsborgere frarådes at rejse til Danmark og Tyskland på grund af stigende coronasmittetal i de to lande.

Udmeldingen kommer mandag fra sundhedsmyndigheden USA's Center for Sygdomsbekæmpelse og Forebyggelse (CDC).

CDC har hævet sin risikovurdering af Danmark og Tyskland til "niveau 4: meget højt". Det betyder, at amerikanere bør undgå rejser til landene.

Samtidig har CDC mandag ændret anbefalingen til en række steder, så rejser nu ikke længere frarådes. Det drejer sig om Israel, Aruba, De Amerikanske Jomfruøer, Curacao og Guadeloupe, der er ændret fra niveau 4 til niveau 3.

Danmark har den seneste uge ligget omkring knap 4000 smittede om dagen. Det svarer til cirka 69 smittede per 100.000 indbyggere om dagen.

Smittetallet i USA er relativt set mange gange lavere end i Danmark.

Søndag registrerede USA 28.719 smittede, hvilket svarer til knap 9 smittede per 100.000 indbyggere. Der er cirka 330 millioner indbyggere i USA.

Det amerikanske antal test er dog også meget lavere. Ifølge statistikbanken Our World in Data udfører USA i gennemsnit cirka fire test per 1000 indbyggere om dagen, mens Danmark udfører omkring 25 test per 1000 indbyggere.

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs