MobilityWatch

Mærsk-selskab forventer øget containeraktivitet på Aarhus Havn

Øget aktivitet i Kalundborg vil også øge aktiviteten på Aarhus Havn, som er stoppested for store, internationale containerruter.

Foto: Stine Rasmussen/JPA

Mærsk-selskabet APM Terminals forventer, at container-trafikken til og fra Aarhus Havn vil vokse i de kommende år. Sådan lyder det fra adm. nordisk direktør, Dennis Olesen, i Jyllands-Posten i dag.

”Det er muligt, det virker ulogisk, men den omstændighed, at vi flytter kapacitet til Kalundborg, vil absolut blive til gavn for Aarhus Havn,” siger han til Jyllands-Posten.

APM Terminals har lejet et større areal på Ny Vesthavn vest for Asnæsværk i Kalundborg samtidig med, at A.P. Møller-Maersk flytter hele sin sjællandske containertrafik til Kalundborg.

Det betyder at 30 pct. af det samlede sjællandske containermarked rykker til Kalundborg, hvilket også vil komme Aarhus Havn til gavn som stoppested på store, internationale containerruter.

DFDS ser nye muligheder efter brexit

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs