MobilityWatch

Mærsk overvejer ejerskab af container-forretning

Mærsk har sat gang i en proces for at undersøge de strategiske muligheder for container-selskabet.

Foto: Osman Orsal/Reuters/Ritzau Scanpix

A.P. Møller-Mærsk overvejer ejerskabet af sin containerforretning Maersk Container Industry, fortæller administrerende direktør Søren Skou på selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Her bekræfter han, at Mærsk har sat gang i en proces for at undersøge de strategiske muligheder for selskabet.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Det var Bloomberg News, der tilbage i marts første gang skrev, at Mærsk overvejede at skille sig af med sin containerforretning.

Maersk Container Industry har over de seneste år været igennem en stor omstilling, hvor fabrikker er blevet lukket og store dele af de ansatte er blevet afskediget. Forretningsenheden fokuserer i dag primært på produktion af kølecontainere, som blandt bruges til at transportere fødevarer.

Også Maersk Supply Service kan på et tidspunkt få nye ejere. Mærsk har som en del af sin transformation tidligere undersøgt mulighederne for at skille sig af med Maersk Supply Service, men det endte uden succes. Derfor er selskabet siden blevet betragtet som en del af den forsættende forretning, men det kan nu ændre sig.

"Vi vil fortsætte med at optimere forretningen, indtil den på et tidspunkt skilles ud," siger Søren Skou på kapitalmarkedsdagen.

Mærsk sætter nye mål for logistikforretning og viser interesse for større opkøb

Mærsk skal i gennemsnit have 12 pct. afkast på investeret kapital frem mod 2025 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs