Stort pres på lastbilproducenter kan blive en udfordring for den grønne omstilling

Lastbilproducenterne har grundet høj efterspørgsel svært ved at følge med. Det kan blive en udfordring for omstillingen af vejgodstransporten til de nye miljøkrav, der træder i kraft ved årsskiftet.
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Stor efterspørgsel gør det svært for producenterne af lastbiler at følge med, skriver Transportmagasinet.

Grundet corona var udsigterne ellers noget dystre i transportbranchen tilbage i sensommeren, hvilket bl.a. gjorde, at Scanias salgsprognose for 2021 var meget forsigtig.

Men med en stigende efterspørgsel, som stadig ligger i den høje ende, har godstransportsektoren haft mere travlt, end de fleste turde håbe på, og det skaber udfordringer både for lastbilproducenter og underleverandører til hele bilindustrien.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Ifølge Transportmagasinet kan den forsinkede leveringstid på lastbiler skabe problemer for danske virksomheder inden for vejgodstransporten, da de nye danske miljøzoner træder i kraft ved årsskiftet, som for mange vil kræve udskiftning af gamle lastbiler.

Ifølge Scania, som er det største lastbilmærke i Danmark, har selskabet nu det omvendte problem og kan tidligst have flere af deres modeller klar til efteråret eller årsskiftet, skriver Transportmagasinet.

 

Danske transportører kæmper med at sætte reduktionsmål 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også