Nyt værktøj hos Mærsk skal skabe indblik i hele rejsens klimabelastning

Mærsk vil give kunderne indblik i den klimabelastning, som deres varer påfører gennem hele transporten – også før og efter containeren er på skibet.
Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix

Mærsk vil med et nyt digitalt værktøj gøre det mere gennemskueligt for kunderne, hvad CO2-aftrykket er på transporten af deres varer, skriver Børsen.

Værktøjet viser, hvor stor klimabelastningen er på transporten af containeren rundt i verden – ikke kun på Mærsks egne skibe, men også for toget, flyet eller lastbilen, som også er en del af transporten.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Det var meget klart for os, at vores kunder står over for store udfordringer med at rapportere deres CO2-aftryk for hele deres logistikkæde. Dashboardet giver et komplet og detaljeret overblik over udledningen af drivhusgasser, der kan hjælpe dem med at sætte en baseline, som gør dem i stand til at sætte mål, optimere og gøre fremskridt," siger Aymeric Chandavoine, som har ansvaret for Mærsks aktivitet inden for logistik og service, til Børsen.

Værktøjet hedder "Emissions Dashboard" og indeholder data over alt fra handelsruter, byer og lande til data på de enkelte transportformer.

Fragtrateindeks sætter rekord for fjerde uge i træk

Mærsk giver konkurrenter panderynker med nyt forslag om CO2-skat 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også