Virksomheder vil have udvidet E45 mellem Aarhus og Randers

En Epinion-undersøgelse viser, at en række virksomheder i det jyske ser behov for en samlet udvidelse af E45-motorvejen fra Vejle til Randers N.
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

Virksomheder i Aarhus, Favrskov og Randers kommuner har udfordringer med trængslen på E45-motorvejen mellem Randers N - Aarhus N og ønsker den udvidet - også selv om det det ikke er den del af regeringens oplæg til en ny infrastrukturplan, der kun vil udvide strækningen fra Vejle til Aarhus N til tre spor i hver retning.

Det skriver Børsen.

En undersøgelse foretaget af Epinion på baggrund af interviews med 257 virksomheder i området viser bl.a., at 75 pct. af de adspurgte virksomheder i Randers i væsentlig grad er berørt af trængslen på Randers N - Aarhus N.

”Hvis man ikke udvider hele strækningen fra Vejle til Randers N, så flytter man bare flaskehalsene til Aarhus N. De fleste af vores kunder er placeret langs E45 hele vejen fra Sydjylland til Nordjylland, så vi er dybt afhængige af, at vi ikke sidder i kø på E45," udtaler Gert Rygaard, adm. direktør i Rygaard Transport & Logistic A/S i Grenaa.

Desuden viser en ny analyse fra Cowi, at en udvidelse af E45-motorvejen mellem Randers N - Aarhus N i kombination med andre projekter i regeringens udspil medfører en samfundsøkonomisk rentabilitet med en intern rente på 4,9 pct.

Vognmandslobby ser fald i anlægsinvesteringer smitte af på transportører af asfalt 

Transportlobby ønsker hurtig afklaring på omstridt lastbilregel – men opfordrer alligevel regeringen til EU-kamp 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også