Norsk postvæsen må fortsat holde hånden under Bring Cargo

På trods af et overskud i 2020 kæmper Bring Cargo International stadig med en negativ egenkapital. Den norske ejer garanterer for betalingsevnen resten af året.
Foto: Ivan Boll
Foto: Ivan Boll

Omsætningen i det danske landevejstransport- og logistikselskab Bring Cargo International faldt i 2020 med knap 10 mio. kr. til 163 mio. kr.

Alligevel har selskabet, der er ejet af det norske postvæsen Posten Norge, fået vendt sidste års underskud på 11 mio. kr. til et overskud. Resultatet efter skat landede i 2020 således på 3 mio. kr.

Millionoverskuddet er dog ikke nok til at reparere selskabets negative egenkapital, der i 2019 var på minus 6 mio. kr. Bring Cargo har nu et hul i kassen på knap 3 mio. kr.

Samtidig overstiger den kortfristede gæld selskabets omsætningsaktiver, og likviditetsgraden ligger på 96 pct., hvilket afslører en svag betalingsevne.

I ledelsesberetningen forholder Bring Cargo sig da også til den fortsatte drift.

"Der er modtaget støtteerklæring fra selskabets ultimative moderselskab Posten Norge AS gældende indtil 31. december 2021," skriver selskabet, der dermed ser ud til at kunne fortsætte driften i hvert fald indtil udgangen af året.

Bundlinjen skiftede fra sort til rød for køletransportør i 2020 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også