Mærsk indgår CO2-neutral fragtaftale med Bestseller

Aftalen træder i kraft til efteråret og er uden bagkant.
Foto: Sun Yilei/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Sun Yilei/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller-Mærsk skal stå for al transport af Bestsellers kollektioner. De to danske selskaber har indgået en aftale om CO2-neutral fragt globalt til vands og til lands samt CFS-behandling.

Hos Mærsk er driftsdirektør Vincent Clerc tilfreds med, at Bestseller har givet koncernen opgaven for at reducerer tøjproducentens CO2-fodaftryk.

"Det er en løsning, der virkelig gør en forskel, da Eco Delivery bruger genanvendeligt biofuel som brændstof til udvalgte Mærsk-skibe, og som hjælper Bestseller i deres ambitiøse målsætning om bæredygtighed," siger driftsdirektøren i en pressemeddelelse.

Det grønne fragtprodukt Eco delivery fra Mærsk tiltrækker primært store multinationale kunder, der viser interesse for og efterspørger de grønnere alternativer til fragt, har Henriette Thygesen, administrerende direktør for Fleet and Strategic Brands hos A. P. Møller-Mærsk, tidligere oplyset til Ritzau Finans.

Antallet af kontrakter med kunder, der har valgt det grønne fragtprodukt, er blevet tredoblet fra 2019 til 2020, og samme tendens tegner sig for kundeporteføljen fra 2020 til 2021.

Aftalen mellem Mærsk og Bestseller træder i kraft fra 1. september 2021 og er uden bagkant.

Mærsk reducerer Ikeas CO2-udledning via togmanøvre 

Kuehne + Nagel hjælper japansk bilproducent til betydelig CO2-reduktion 

ONE og Hapag-Lloyd forpligter sig endeligt til Tradelens 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også