Fragtlobby efter aftale om infrastruktur: Svært at forestille sig grøn omstilling af tung transport

Der skal mere til at omstille den tunge transport til at være grøn, end det, regeringen lægger op til med ny infrastrukturaftale, lyder det fra DTL, som mener, at der er lang vej op til de pengesummer, det kræver.
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix
AF SIGRID FRIIS NEERGAARD

Direktør i brancheorganisationen DTL - Danske Vognmænd Erik Østergaard kritiserer i et debatindlæg i Altinget regeringen for ikke at være realistiske om udgifter til grøn omskitning af lastvognssektoren på baggrund af et interview i Altinget med transportminister Benny Engelbrecht (S).

I gårsdagens interview bliver ministeren fremstillet kritik, der går på, at den nye infrastrukturaftale ikke er klimavenlig nok i forhold til eksempelvis den tunge transport, hvortil han bl.a. svarer, at der er sat 275 mio. kr. af til drivmiddelinfrastrukturen for den tunge vejtransport, samt at der i sidste uge blev oprettet en pulje på 50 mio. kr. til tilskud til indkøb af el-lastbiler.

Men det er ikke i nærheden af at være nok, lyder det fra Erik Østergaard, der fortæller, at det ifølge DTL’s beregninger vil koste mellem 4 og 18 mia. kr. årligt at omstille sektoren til at være klimavenlig, og at en el-lastbil koster tre gange så meget som en dieseldreven vogn.

”Når man dertil lægger, at el-lastbilers anvendelsesmuligheder er meget begrænsede på grund af beskeden rækkevidde og lasteevne samt behovet for hyppig opladning, må man konstatere, at eldrift langt fra er nogen konkurrencedygtig løsning,” skriver han i debatindlægget.

Erik Østergaard efterspørger derfor større politisk opbakning og finansiering af omstillingen, eksempelvis via en økonomisk støtte, som udligner kostprisen på en el-lastbil kontra en med en dieselmotor.

Danmark har fået en ny infrastrukturplan – få overblikket her

Konservative fik flere penge til omstilling af tung transport: "Vi kan i hvert fald nå et stykke af vejen" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også