Fortsat fremgang til fragtrater løfter resultatet hos Mærsk

Koncernen nyder nok engang godt af de fortsat stigende fragtrater.
Foto: Thomas Borberg/POLFOTO_OW
Foto: Thomas Borberg/POLFOTO_OW
af ritzau finans

A.P. Møller-Mærsk tjente markant flere penge på de nedre regnskabslinjer i andet kvartal, end tilfældet var i samme periode et år tidligere.

Mærsk landede i april, maj og juni et overskud for de fortsættende aktiviteter på 3746 mio. dollar mod et overskud på 443 mio. dollar i andet kvartal sidste år.

Det underliggende overskud blev 3732 mio. dollar mod 359 mio. dollar i første kvartal 2020.

Højere rater trækker fortsat op

Som det også blev set i første kvartal, er resultaterne i andet kvartal blevet trukket voldsomt op som følge af markant højere fragtrater end i samme periode sidste år. Det skyldes massiv genopbygning af lagre, enorm vækst i e-handlen og en generelt langt højere efterspørgsel, end udbuddet har kunnet følge med til.

Den tendens blev forstærket af trafikproppen i Suezkanalen i marts, hvor et kæmpe Evergreen-skib blokerede for trafikken.

Den heftige aktivitet fik mandag i denne uge Mærsk til at opjustere forventningerne til hele 2021' driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) ganske markant.

I den forbindelse blev der også præsenteret foreløbige tal for andet kvartals omsætning, der endte på 14.230 mio. dollar, mens driftsresultatet (EBITDA) voksede til 5064 mio. dollar. Det skal sammenlignes med henholdsvis 8997 mio. dollar og 1697 mio. dollar på de to poster i andet kvartal sidste år.

Bedre end ventet

Mærsk har ikke indsamlet nye estimater fra analytikerne efter mandagens opjustering, hvor forventningerne til hele årets EBITDA blev løftet til 18-19,5 mia. dollar fra tidligere ventet 13-13 mia. dollar.

Inden mandagens opjustering lød medianen af estimater fra 18 analytikere på en omsætning på 13.881 mio. dollar i andet kvartal og et EBITDA på 4737 mio. dollar.

Forventningerne til resultatet af de fortsættende aktiviteter lød på 3254 mio. dollar, og analytikernes bud på det underliggende overskud var inden opjusteringen på 3301 mio. dollar - ligeledes i andet kvartal.

Mærsks logistikdivision vokser markant i andet kvartal - foretager nye opkøb

Mærsks havnedivision overrasker positivt

Mærsk fastholder nyligt opjusterede forventninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også