Landets største region vil droppe Nemlig.com

Region Hovedstaden vil ikke længere benytte onlinesupermarkedet på grund af sager om dårlige arbejdsforhold.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Danmarks folkerigeste region, Region Hovedstaden, vil ikke længere bruge onlinesupermarkedet Nemlig.com til levering af dagligvarer til bosteder, institutioner og centre.

Det skriver Fagbladet 3F.

Beslutningen kommer efter et forløb, hvor virksomheden har fået kritik i en række sager om dårlige arbejdsforhold bl.a. 15-timers lange arbejdsdage, overvågning af lagermedarbejdere og et ekstremt tidspres med dertilhørende bøder til chaufførerne.

"Det er et signal om, at vi ikke vil bruge borgernes penge på at købe tjenester af et firma som Nemlig.com, der har vist sig at have helt uacceptable arbejdsvilkår," siger SF’s regionsrådsmedlem Peter Westermann, som rejste forslaget om at droppe Nemlig.com. I alt stemte 29 ud af 41 medlemmer i regionsrådet for forslaget.

Ifølge en opgørelse fra regionen blev der brugt knap 925.000 kr. på indkøb ved Nemlig.com i perioden fra 1. januar toæ 30. april 2021. Ifølge Peter Westermann ville det samlet beløbe sig op til 3 mio. kr. for hele 2021.

Også Odense, Gentofte og Albertslund Kommune har droppet samarbejdet med onlinesupermarkedet efter, at sagerne i foråret begyndte at rulle i medierne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Fagbevægelsen optrapper konflikt mod Nemlig.com 

 

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også