Bank løfter DSV kursmål efter gennemført opkøb

Bank forventer et øget driftsresultat hos det danske selskab som følge af opkøbet.
Foto: DSV Panalpina
Foto: DSV Panalpina
AF RITZAU FINANS

Amerikanske Citigroup ser lidt lysere på aktien i DSV Panalpina, efter at selskabet mandag meldte om gennemførslen af opkøbet af Global Integrated Logistics (GIL) fra kuwaitiske Agility.

Med meddelelsen fulgte nemlig også en opjustering af forventningerne, hvor omtrent halvdelen stammer fra bidraget fra GIL, mens resten kommer fra den rene drift af det eksisterende DSV Panalpina.

"Vi venter nu et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 14,6 mia. kr. i 2021 mod selskabets forventninger på 13,8-14,5 mia. kr. Som resultat heraf løfter vi vores kursmål til 1800 kr.," skriver Citigroup i et analysenotat.

Tidligere lød kursmålet på 1710 kr. Anbefalingen af DSV-aktien er fortsat "køb".

DSV løftede med mandagens meddelelse sine forventninger, så der nu ventes et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 13.750-14.500 mio. kr. mod tidligere ventet 12.500-13.000 mio. kr.

Cirka 750 mio. kr. - altså omtrent halvdelen - af opjusteringen stammer fra indregningen af opkøbet af GIL.

I meddelelsen satte DSV Panalpina også tal på det forventede fremtidige bidrag til driften fra GIL.

Med helårseffekt fra 2023 er det DSV's forventning, at opkøbet vil bidrage med årligt 2800 mio. kr. til driftsresultatet (EBIT) før særlige poster.

I tallet er der også indregnet de synergieffekter, som det danske selskab for nuværende har overblik over.

Der er dog tale om et foreløbigt estimat, som derfor kan ændre sig løbende. I første omgang venter DSV at komme med en opdatering på tallet i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, oplyser selskabet.

I forbindelse med integrationen af schweiziske Panalpina blev estimatet over flere omgange løftet, efterhånden som flere synergier blev identificeret.

DB Schenker afviser DSV-føler i internt brev: Ingen grund til at frygte fjendtlig overtagelse 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også