MobilityWatch

Danfoss ramt af store prisstigninger og logistikkaos

Stigende priser på komponenter og generelle stigninger i fragtpriser påvirker Danfoss som følge af det globale logistikkaos.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Trods globalt logistikkaos oplever Danfoss i 2021 sit bedste første halvår nogensinde, skriver Børsen.

Omsætningen steg med 14 pct. til 24,3 mia. kr., mens driftsresultat steg med hele 45 pct. til 3,3 mia. kr. – og det er sket trods problemer med forsyningskæderne siden nytår.

"Vi er tilbage igen, men vi er alvorligt udfordret af logistikflaskehalse, eksorbitante prisstigninger på fragt samt mangel på råvarer og komponenter, især elektronik. Det har skabt stor turbulens," siger koncernchef Kim Fausing til Børsen.

Prisen på containerfragt er gået op, og samtidig har Danfoss flere gange oplevet, at leveringer af containere med komponenter fra Kina til USA er blevet ændret op til 30 gange, før de bliver leveret.

Flere varer, som Danfoss bruger i produktionen, er steget til det dobbelte i indkøb og flere fabrikker har været ramt af stop-and-go i produktion grundet logistikkaosset.

Flere virksomheder er frustrerede over stigende fragtpriser 

DB Schenker afviser DSV-føler i internt brev: Ingen grund til at frygte fjendtlig overtagelse 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs