MobilityWatch

Minister efter Kurt Beier-dom: "Lignende sager skal ikke gentage sig"

Selv om selskabet og ledelsen i Kurt Beier Transport er blevet frifundet for anklage om udnyttelse af udenlandske chauffører, arbejder regeringen hårdt for, at der ikke skal komme lignende sager, siger minister. Brancheforening mener, sagen bør ankes.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Tidligere i denne uge fik ledelsen i Kurt Beier Transport rettens ord for, at selskabet ikke har overtrådt lovgivningen, når det gælder hovedanklagen i sagen om mulig udnyttelse af udenlandske chauffører i en lejr i Padborg tilbage i 2018.

Her var firmaet og store dele af ledelsen anklaget for åger samt overtrædelse af udlændigeloven, men Retten i Sønderborg frikendte selskabet og ledelsen. I stedet blev det til forholdsvis milde bødestraffe i forhold til de millionkrav, anklageren havde krævet, til direktør Karsten Beier og til selskabet for overtrædelse af byggelovgivningen. Det skyldtes, at parterne havde haft viden om, at chaufførlejren i Padborg var ulovligt opført.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs