MobilityWatch

Ikea køber containere for at omgå høje fragtrater og flaskehalse

Den svenske møbelkæde går nye veje for at slippe for de kaotiske forhold i de globale forsyningskæder.

Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Møbelgiganten Ikea har købt egne containere og vil leje containerskibe for at omgå de proppede havne og fortsat stigende fragtrater.

Det skriver mediet Splash 247 ifølge Bloomberg News.

Ikea følger således i kølvandet på amerikanske selskaber som Home Depot og Walmart, der ligeledes har investeret i deres forsyningskæde.

Den svenske møbelgigants beslutning kommer efter en længere periode med stigende fragtrater og fyldte havne og ikke mindst blokaden i Suez-kanalen, hvor skibet Ever Given sad fast.

"Flaskehalse i havne kombineret med en historisk høj efterspørgsel har skabt en ubalance i det globale marked for skibsfragt," siger Mikael Redin, der er direktør i Ikea, til Svenska Dagbladet.

"Oven i det skal der tages højde for en generel mangel på bestemte råvarer. Alt i alt har det desværre ledt til begrænsninger for vores rækkevidde i dag," fortsætter han.

Spotraterne er steget voldsomt i løbet af det seneste år. Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, steg fredag for 17. uge i træk.

Det seneste år er SCFI-indekset steget lige over 240 pct.

Containerrater sætter rekord for 17. uge i træk

Fortsat fremgang til fragtrater løfter resultatet hos Mærsk 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs