MobilityWatch

Maersk: Lavere forbrug skal løse udfordringer i forsyningskæder

Topchefen for Maersks havneforretning APM Terminal ser lavere vækst eller en anderledes efterspørgsel som løsninger på det højspændte marked.

Foto: PR-FOTO

Morten Engelstoft, som er topchef i A.P.Møller-Maersks havneforretning, APM Terminal, ser kun en lavere efterspørgsel hos forbrugerne som løsningen på de store udfordringer i logistik- og forsyningskæderne på globalt plan.

Det skriver Financial Times.

"Vi har brug for at finde ud af, hvordan vi bryder den onde cirkel," siger Morten Engelstoft.

"Vi har brug for lavere vækst for at give forsyningskæden tid til at komme sig, eller en anderledes spredt efterspørgsel. Over en længere tidsperiode har vi brug for at genvinde effektiviteten."

Ifølge Financial Times erkender APM Terminals' chef behovet for, at havnekoncernerne investerer mere, men han peger også særligt på en høj amerikansk forbrugerefterspørgsel som årsag til belastningen i fragtkæderne.

I juli importerede USA 20 pct. mere end året før og næsten 12 pct. over niveauet i samme måned 2019.

"Det er en procentdel af en enorm volumen. Omfanget af forretningen, som kommer igennem, er så enorm, at havnekapaciteten, lastbilfragten, lagerkapaciteten og selv medarbejderantallet til at operere maskinerne har skabt flaskehalse," forklarer Morten Engelstoft til Financial Times.

 

Logistikfirmaer opfordrer til at holde ekstra øje med kinesisk festuge 

Markedet for kontraktlogistik står over for stor vækst trods coronaudfordringer

Mærsk tror på el som drivmiddel for lastbiler 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs