MobilityWatch

Mærsk-topchef vil forbyde oliedrevne skibe

Den varitime varefragt bør have en klar grøn deadline, mener Søren Skou.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Topchefen i A.P. Møller-Mærsk, Søren Skou, vil have en grøn revolution i shippingbranchen og mener, at politikerne i grove træk burde forbyde oliedrevne skibe.

Det siger han i et interview med Berlingske Business.

"I bilindustrien taler man om, at der kommer et tidspunkt, hvor man ikke kan købe en benzindreven bil. I shipping skal vi også tale om, hvornår det ikke længere er muligt at bestille et skib drevet med traditionelt brændstof," siger Søren Skou til avisen.

Den globale shippingindustri står for 3 pct. af klodens samlede CO2-udledning. Søren Skou siger, der er masser af udfordringer i at gennemføre forslaget - men at valget bør træffes.

Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, mener, at Mærsk-topchefens udmedling kan være med til at sikre, at der kommer til at ske en omstilling.

"Det er et signal, som man på EU-niveau skal tage op til overvejelse og undersøge, om der nu kan komme et større pres, så IMO (Den Internationale Shippingorganisation) kommer ind over," siger han til Berlingske Business.

Mærsk har allerede selv gang i den grønne omstilling. Rederiet har for nyligt bestilt otte containerskibe, der skal sejle på det mere klimavenlige metanol.

Politikere diskuterede fremtidens drivmidler i tung transport: "Ingen har en facitliste" 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs