MobilityWatch

Intervare tilbyder ny løsning til Københavns Kommune: Vil lægge chaufføropgave ud til store fragtfirmaer

Intervare vil begrave striden med Københavns Kommune og er nu parat til at lade større transportvirksomheder stå for udbringningen af varer.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Selskabet Intervare, der er kendt som ejeren af Nemlig.com, har holdt mødt med Københavns Kommune fredag, efter at parterne gennem længere tid har været i konflikt om chaufførforhold.

Her har kommunen, der har købt leveringsydelser af Intervare i årevis, kritiseret bl.a. lønforholdene for de chauffører, som Intervare gør brug af.

Omvendt har Intervare hævdet, at chaufførerne er hyret som selvstændige vognmænd og derfor ikke omfattet af kommunens arbejdsklausul, der stiller krav om, at alle, der udfører arbejde for Københavns Kommune, skal have løn- og arbejdsvilkår svarende til overenskomsten på området.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Kommunen har truet med at ophæve kontrakten med Intervare, men på mødet fredag har Intervare lagt op til en ny løsning, som man håber kan formilde kommunen.

Vil hyre store firmaer

”Vi har stået stejlt over for hinanden de seneste måneder. Men vi har nu i Intervare besluttet, at vi lægger vores distribution i København om, så det i fremtiden bliver nogle større transportvirksomheder, som skal stå for udbringningen af varer. Disse transportvirksomheder vil så have ansat chauffører, som kan forestå udbringningen af dagligvarerne til Købehavns Kommunes ældre og udsatte,” udtaler Mikkel Pilemand, der er kommerciel direktør i Intervare, i en pressemeddelelse.

I samme meddelelse oplyses det, at den nye ordning ifølge Intervare vil kunne sættes i drift efter en kort overgangsperiode.

”Med denne løsning får Københavns Kommune den løsning, som de selv har efterspurgt - altså ansatte chauffører, der er omfattet af arbejdsklausulen. Vi har et stærkt ønske om at finde en løsning. Derfor har vi nu fremlagt dette løsningsforslag og håber dermed, at konflikten kan bilægges,” lyder det videre fra Mikkel Pilemand.

Bør ende i retten

Københavns Kommune har som nævnt truet med at opsige kontrakten med Intervare, hvis ikke løn- og arbejdsvilkår blev forbedret hos chaufførerne, og hvis ikke der skete en efterbetaling.

Som det har været beskrevet, havde kommunen sat en frist i starten af september, hvor Intervare skulle dokumentere dette, men siden kunne MobilityWatch fortælle, at kommunen ikke mente, at selskabet i tilstrækkelig grad havde dokumenteret bl.a. efterbetalingen af chaufførerne.

I meddelelsen fra Intervare lyder det, at man for den del af uenighederne, der handler om fortiden, opfordrer til, at "der findes en retslig afgørelse."

”Vi og vores rådgivere er som sagt stærkt uenige i den juridiske vurdering, som er foretaget af Københavns Kommunes embedsfolk, og derfor mener vi heller ikke, at arbejdsklausulen er brudt, hvilket igen gør, at vi blandt andet ikke kan anerkende det tilbagebetalingskrav, som Københavns Kommune er kommet med. Vi foreslår derfor, at vi får en domstolsafgørelse i forhold til disse spørgsmål, og vi så fortsætter samarbejdet i det nye setup med chauffører, som er ansat i de enkelte transportvirksomheder," lyder det fra Mikkel Pilemand.

MobilityWatch forsøger at få en kommentar fra Københavns Kommune.

Københavns Kommune: Intervare har ikke dokumenteret forbedrede chaufførforhold 

Lokalpolitikere klar til at revurdere samarbejde med Intervare 

Nemlig.coms moderselskab kræver dementi af Københavns Kommune 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs