MobilityWatch

Mærsk-kapitalfond skifter ud i bestyrelsen

Kapitalfonden A.P. Møller Capital skifter ud i sin bestyrelse, som får tilgang af to nye medlemmer. Ud træder A.P. Møller Holdings investeringsdirektør og viceformand i Danske Bank, Jan Thorsgaard Nielsen.

Foto: AP Møller Holding

Kapitalfonden A.P. Møller Capital, der hører under investeringsselskabet A.P. Møller Holding, skifter ud i sin bestyrelse.

Ud af bestyrelsen træder A.P. Møller Holdings egen investeringsdirektør Jan Thorsgaard Nielsen. I samme ombæring får A.P. Møller Capitals bestyrelse tilgang af to nye medlemmer, så den nu samlet består af fem medlemmer. Ind kommer David Tai Wei Tung og Clara Ho, bekræfter A.P. Møller Holding over for ShippingWatch.

Jan Thorsgaard Nielsen har store poster i dansk erhvervsliv. Foruden at være investeringsdirektør for A.P. Møller Holding er han næstformand for Danske Bank, mens han også sidder i legetøjsgiganten Legos bestyrelse. Siden 2018 har han været investeringsdirektør for A.P. Møller Holding, hvor han kom til fra kapitalfonden Blackstone.

A.P. Møller Holdings topchef Robert Mærsk Uggla er formand for A.P. Capitals bestyrelse, der foruden de to nye medlemmer består af Martin Nørkjær Lassen og Murray Grant.

I spidsen for A.P. Møller Capital står Kim Fejfer i rollen som managing partner og CEO. Fejfer var tidligere topchef for Maersks havneselskab APM Terminals.

Med en fond på 6,3 mia. kr. har A.P. Møller Capital i de senere år investeret i projekter i Afrika. Selskabet barsler med at etablere en ny fond, fortalte Kim Fejfer for nylig til Finans.

Partner fra kapitalfond skal sikre APM Holdings strategi 

Mærsk-familiens kapitalfond i ny afrikansk offensiv: Endnu en fond på tegnebrættet 

A. P. Møller Capital køber op i afrikansk terminaloperatør 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs