MobilityWatch

Mærsks havnedivision leverer marginalt bedre end ventet

Det er er særligt driftsindtjeningen, der ender højere end analytikernes forventninger i tredje kvartal.

Foto: Jon Nazca/Reuters/Ritzau Scanpix

Mærsk-koncernens havne- og slæbebådsforretning, der går under navnet Terminals & Towage, tjente mere end ventet på driften i tredje kvartal af 2021.

Divisionen leverede et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (ebitda) på 433 mio. dollar i kvartalet. Der var blandt analytikerne ventet 424 mio. dollar, viser medianestimater indsamlet 15. oktober fra 14 analytikere af Mærsk.

I tredje kvartal af 2020 gav driften i divisionen til sammenligning et overskud på 328 mio. dollar.

Terminals & Towage er Mærsk-koncernens næstmindste forretningsområde målt på toplinjen. I årets tredje kvartal viste den 1205 mio. dollar, hvilket var bedre end analytikernes forventning, der lød på 1130 mio. dollar.

Det er samtidig en stigning i forhold til samme periode af 2020, hvor omsætningen lød på 976 mio. dollar.

Volumen i terminalforretningen endte på 3,2 mio. tyvefodscontainere (teu) i årets tredje kvartal. Det var dermed i tråd konsensus med analytikerne, der havde ventet 3,2 mio. teu.

Udviklingen i volumen i terminalforretningen er dermed gået frem sammenlignet med tredje kvartal af 2020, hvor den lød på 3,0 mio. teu.

Mærsk leverer stor vækst: Forventninger fastholdes

Mærsk vil være "betydelig spiller" på luftfragt efter milliardopkøb af tysk logistikselskab

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs