MobilityWatch

Tysk leveringstjeneste klar med modtræk i chauffør-konflikt

Den tyske leveringstjeneste vil angiveligt outsource lagerfunktion efter langvarig kontrovers med medarbejderne i Berlin.

Foto: Monika Skolimowska/AP/Ritzau Scanpix

En konflikt mellem leveringstjenesten Gorillas og selskabets chauffører i Berlin har spidset til over de seneste uger. Der har været strejker og fyringer i et opgør om samarbejde - og nu trækker selskabet efter alt at dømme næste kort i opgøret, skriver tyske Handelsblatt.

Den tyske leveringstjeneste, der meldte sin ankomst på det danske marked i sommer, planlægger angiveligt at outsource sine leveringslagre i Berlin til franchisetagere i selvstændige enheder, hvilket ifølge mediet kan udløse endnu en reaktion fra medarbejderne.

Den seneste tids uro mellem medarbejdergrupper og Gorillas har omhandlet forholdene for selskabets chauffører med fokus på vagtplaner, hviletider og generel ansættelsesforhold. Selskabet understreger, at man ikke ændrer noget ved medarbejdernes løn- og øvrige ansættelsesforhold ved at oprette nye selvstændige lagre - indtil videre gælder den nye konstruktion kun i Berlin.

For nylig købte den tyske leveringstjeneste Delivery Hero sig ind i Gorillas med en investering, der svarer til 1,59 mia. kr., hvorefter man satte sig på cirka 8 pct. af aktierne i selskabet.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Logistikkoncern styrker dansk fokus med ansættelsen af teknisk direktør

Mærsk indgår logistiksamarbejde i Sydafrika 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs