Franske fiskere blokerer fragttransport mellem Frankrig og Storbritannien

Blokeringen sker som led i post-brexit-fiskekonflikten mellem EU og Storbritannien. Blokeringen rammer blandt andet DFDS.
Franske fiskere blokerer indgangene til flere franske havne og har planer om at blokere for togfragten til og fra Storbritannien. | Foto: Sameer Al-Doumy / Ritzau Scanpix
Franske fiskere blokerer indgangene til flere franske havne og har planer om at blokere for togfragten til og fra Storbritannien. | Foto: Sameer Al-Doumy / Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Franske fiskere blokerer adgangen til og fra tre franske havne, og yderligere har de planer om at blokere fragttransport gennem jernbanetunnellen mellem Frankrig og England, idet de øger presset i en post-brexit-fiskekonflikt med Storbritannien.

Det skriver Bloomberg News.

Tiltaget vil sandsynligvis hindre bred cirkulation af mennesker og varer, men Frankrigs førende fagforeningen for fiskere meddeler, at målet kun er at forstyrre transit af britiske færger og transportskibe ind franske farvand.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Blokaderne finder blandt andet sted i Calais, Sant-Malo og Ouistreham, mens blokaden af af Eurotunnel ventes at starte klokken 14 fredag, siger Cesare Romiti, chefen for fiskerifagforeningen ifølge Bloomberg News.

På tværs af kanalen sejler det danske rederi DFDS blandt andet fra Calais og Dunkirk i det nordlige Frankrig.

DFDS-aktien er fredag åbnet med et fald på 1,6 pct. i 315 kr., mens franske Getlink, der blandt andet driver Eurotunnel, dykker 4,7 pct. til 12,83 euro.

Transportbranchen splittet i debat om klimaknast i EU-vejpakke: "Det er ren pølsesnak"

Ryanair vil afnoteres fra børsen i London 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også