MobilityWatch

DSV-direktør: Logistik er blevet topprioritet i bestyrelser og direktioner

Topchefer har fået øjnene op for, hvor vigtigt logistik er for forretningen, lyder det fra kommerciel direktør i DSV.

Foto: DSV Panalpina

Med coronakrisen og de mange forstyrrelser i forsyningskæderne er logistik og fragtudfordringer rykket helt op på dagsordenen.

Topchefer og beslutningstagere har for alvor fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at få varer frem, og hvor store problemer det skaber, når det ikke kan lade sig gøre.

Og det er en ændring, der især er sket over det seneste år, og som René Falch Olesen, kommerciel direktør i DSV med base i England, har mærket på egen krop.

"Det er første gang, at selv mine bekendte har fået en forståelse af, hvad jeg laver. At være speditør i England er ikke nødvendigvis noget, som du går praler af, men de har pludselig fået indblik i, hvor vigtigt det er," konstaterer han.

Under coronakrisen har manglende kapacitet, mangel på arbejdskraft og en ekstraordinært stor efterspørgsel skabt store forstyrrelser, hvilket har været yderligere forstærket af smitte og lokale nedlukninger. Det har undervejs ført til, at ansatte i sektoren har fået status af at være "nøglemedarbejdere", fortæller han.

"Jeg har lavet det her i 38 år, og vil jo nok påstå, at det har været vigtigt hele vejen igennem, men nu får jeg og mine kolleger pludselig at vide fra alle mulige sider, at vi er "nøglemedarbejdere"," siger René Falch Olesen.

"Forsyningskæden er enormt vigtig, og det er den uanset, om man er producent eller forhandler. Det skal bare være i orden. Det har man tidligere formodet, at det var, men på grund af de globale forsyningsudfordringer nu ser man på det på en ny måde og med flere aspekter i betragtning," lyder det videre.

Risici og omkostninger afvejes i højere grad, og flere har fået en forståelse af, at den laveste pris ikke nødvendigvis er den bedste løsning, fordi det lige nu i højere grad handler om blot at skaffe plads.

"Der var ikke nogen, der talte meget om det, da priserne var i bund, men nu er priserne drevet op i et andet leje, og så bliver det meget vigtigt," siger han.

"Jeg tror, at man i stigende grad vil se i både bestyrelser og ledelser, at logistik kommer til at fylde," tilføjer han.

Kæmpe opkøb fra DSV og Mærsk trak overskrifter i 2021

DSV-direktør: Omikron har ændret udsigterne for luftfragt 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs