MobilityWatch

Lastbilproducenter sender presbal til minister: Omstillingen sker hurtigere med politisk hjælp

På producentsiden er man allerede nu klar til at gøre vejtransporten mere grøn, men det kommer til at ske langsomt, hvis ikke der bliver sat skub i sagerne fra politisk hold, lyder det fra både Daimler og Volvo.

Lastbilproducenterne Volvo og Daimler er begge uenige med transportministeren i synet på støtteordninger til den grønne omstilling af vejgodstransporten. | Foto: Miriam Dalsgaard

Omstillingen af vejtransporten – og vilkårerne for den – var omdrejningspunktet i Mogens Dahl Koncertsal tirsdag, hvor lobbyorganisationen Dansk Energi afholdte konference om "el og brint i fremtidens grønne tunge transport".

En af de inviterede til konferencen var transportminister Benny Engelbrecht (S), som blev forholdt de fem anbefalinger fra den rapport om branchens grønne omstilling, som Dansk Energi og Dansk E-mobilitet har udarbejdet i samarbejde med en lang række brancheaktører, heriblandt Mærsk, DSV og Danske Fragtmænd.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs