MobilityWatch

Omsætning og indtjening voksede hos Union Pacific i fjerde kvartal

Selvom præstationen var bedre end ventet, indikeres aktien dog ned.

Foto: Larry Papke/AP/Ritzau Scanpix

Som resten af logistikselskaberne har den amerikanske godstransportør Union Pacific også kunnet nyde godt af stigende fragtpriser, der i fjerde kvartal sikrede selskabet en omsætning og indtjening, der var bedre end ventet.

Dog har flaskehalse på fragtmarkeder medført faldende fragtvolumener, mens også stigende brændstofpriser har øget omkostningerne.

Indtjeningen per aktie voksede dog i fjerde kvartal til 2,66 dollar mod ventet 2,62 dollar ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg. I samme kvartal sidste år lød indtjeningen på 2,05 dollar per aktie.

Det kommer på baggrund af en vækst i omsætningen fra driften på 12 pct. til 5,7 mia. dollar. Her havde analytikerne ventet en driftsomsætning på 5,6 mia. dollar.

Til gengæld forværredes driftsratioen, der måler de totale driftsomkostninger i forhold til omsætningen. Ratioen landede på 57,4 pct. mod 55,6 pct. året forinden. De stigende omkostninger skyldes i høj grad stigende brændstofpriser, skriver Union Pacific i sit regnskab.

Aktien indikeres ned med 0,3 pct. i formarkedet.

Amerikansk godstogskoncern slår forventningerne men døjer med flaskehalse 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs