MobilityWatch

Havnebestyrelse dropper discounthavn i Næstved

Planerne om en "discounthavn" i Næstved er kuldsejlet, slår havnebestyrelsen i Næstved Kommune fast, og har i stedet bedt byrådet om et halvt års arbejdsro.

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved, må efter en kold skulder fra havnebestyrelsen i kommunen skyde planerne om en ny havn kaldet Stenbæksholm til hjørne. | Foto: Andreas Merrald/Ritzau Scanpix

Efter et møde fredag bad formand for havnebestyrelsen i Næstved Kommune, Torben Johansen (K), sit byråd om betænkningstid i de næste seks måneder, hvor det skal undersøges, hvilken type havn Næstved har brug for i fremtiden.

De hidtidige planer om en "discounthavn" er dermed droppet, skriver Sjællandske og SN.dk.

"Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at havnen er et stort aktiv for Næstved. Men vi bliver nødt til at undersøge, hvad det er, kunderne efterspørger, og hvordan markedet ser ud i fremtiden. Derfor beder vi byrådet om at havnebestyrelsen får et et halvt års arbejdsro," siger Torben Johansen til Sjællandske Medier.

Carsten Rasmussen (S), der er borgmester i Næstved Kommune, fortalte i foråret sidste år, at havnens fremtidige placering hed Stenbæksholm, og at havnen maksimalt måtte koste 80 mio. kr. Efter fredagens møde gælder det ikke længere, og finansiering såvel som placering er dermed stadig uafklaret.

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs