MobilityWatch

DHL nedskriver aktiviteter i Rusland til nul

Ifølge den tyske post- og logistikvirksomhed er aktiverne i Rusland blevet fuldt nedskrevet, hvilket medfører trecifret milliontab.

Foto: Axel Heimken/AP/Ritzau Scanpix

Ligesom mange andre speditør- og logistikselskaber har tyske Deutsche Post DHL tidligere suspenderet sine transporter til og fra Rusland som følge af krigen i Ukraine.

I tirsdagens regnskab for første kvartal fra selskabet lyder det, at man samtidig har valgt at nedskrive sine aktiver i landet med 30 mio. euro, svarende til 223 mio. kr. Nedskrivningen er fordelt med 24 mio. euro i selskabets Express-division og 6 mio. euro i speditørdivisionen Global Forwarding.

På et konferencekald tirsdag formiddag oplyste selskabets finansdirektør, Melanie Kreis, i sin præsentation, at omsætningen fra Rusland, men også Belarus og Ukraine, er meget begrænset, og at den i 2021 udgjorde under 1 pct.

Samtidig påpegede hun, at DHL har valgt at nedskrive de russiske aktiver fuldt ud.

”Det giver en forståelse af størrelsen, vi taler om,” sagde Melanie Kreis.

Nedskrivningen på de russiske aktiviteter udgør da også kun en meget lille del af den store tyske koncerns samlede nedskrivninger i kvartalet, der lød på lidt over en 1 mia. euro.

For nylig meldte den danske konkurrent DSV ud, at man var på vej til at sige farvel til Rusland som følge af krigen i Ukraine.

Ifølge DSV-ledelsen arbejder man for at sælge aktiviterne i landet til den lokale ledelse, og samtidig lød det, at man havde foretaget en nedskrivning som følge af selskabets exit.

Hvor meget nedskrivningen står i er uvist, men ifølge DSV var det en meget lille del af første kvartals samlede nedskrivninger på 1180 mio. kr.

DHL forudser tidligst normalisering af fragtmarkeder i fjerde kvartal

DSV forventer at være ude af Rusland og Belarus inden for få måneder


Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs