MobilityWatch

Mærsk er ved at blive en af Danmarks største it-virksomheder

Flere tusinde it-ansættelser gennem de seneste år er medvirkende til, at det gamle rederi kan blive blandt landets største it-virksomheder.

Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

I løbet af få år er medarbejderne i A.P. Møller-Mærsk blevet yngre, og det mere end 100 år gamle rederi har nu tusindvis af it-folk på lønningslisterne verden over.

Det skriver Berlingske.

Selskabet med hovedsæde på Esplanaden har i dag mere end 6000 softwareingeniører, dataspecialister og andre it-folk ansat globalt, og med mange af dem ansat i Danmark er Mærsk ved at udvikle sig til en af landets største it-virksomheder, skriver mediet.

”Udviklingen er sket over længere tid, men de sidste fem år har vi virkelig tiltrukket og ansat mange IT-specialister. De har medbragt et helt andet sprog og nogle kvalifikationer, der er helt anderledes, men de har også nogle helt andre forventninger,” siger Susana Elvira, der er global HR-direktør i Mærsk, til Berlingske.

Mærsk var indtil for få år siden en dedikeret shipping- og oliekoncern, men i dag har selskabet et erklæret mål om at blive et fuldt integreret logistikselskab.

Analytiker: Mærsk lukker huller med dansk opkøb

Mærsk køber dansk speditør

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede