Oliepriserne falder - bekymringer om økonomien opvejer produktionsnedskæringer

Prisfaldet sker på trods af meldinger fra Saudi-Arabien om den største reduktion i olieproduktionen i årevis.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder en smule tirsdag morgen på bekymringer om den globale økonomiske tilstand, der opvejer effekten af Saudi-Arabiens udmelding om landets største produktionsnedskæring i flere år.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 76,47 dollar mod 77,20 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,83 dollar mod 72,65 dollar mandag eftermiddag.

Oliepriserne falder igen, efter priserne mandag steg ovenpå Saudi-Arabiens udmelding om fortsatte produktionsnedskæringer - i form af en reduktion på 1 mio. tønder om dagen i juli.

Den frivillige reduktion i olieproduktionen i Saudi-Arabien er en tilføjelse til en bredere aftale mellem Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og organisationens allierede inklusive Rusland om at begrænse olieproduktionen ind i 2024.

”Bekymringer på udbudssiden var i centrum ovenpå Opec’s produktionsnedskæringer. Gevinsterne blev dog begrænset midt i fortsatte bekymringer om den økonomiske tilstand,” skriver ANZ-analytikere i et notat ifølge Reuters.

Markedets aktører afventer nu, hvorvidt den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil øge den ledende rente igen i juni. Øgede renter kan sænke energiefterspørgslen.

Samtidig holdes der godt øje med, hvad Kinas handelsdata for maj, der ventes onsdag, vil indikere om efterspørgslen i landet.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1959,56 dollar mod 1957,63 dollar mandag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også