Regeringens infrastrukturplan kan være mindre grøn på grund af elbilsfinte

I regeringens infrastrukturplan tages der udgangspunkt i antallet af grønne biler, der ventes at være på vejene i 2035, mens der hverken er lavet opgørelser for 2025 eller 2030. Det giver planen et "grønnere skær end den fortjener", vurderer professor.
Transportminister Benny Engelbrecht | Foto: Mads Claus Rasmussen
Transportminister Benny Engelbrecht | Foto: Mads Claus Rasmussen

I regeringens infrastrukturplan frem mod 2035, som blev fremlagt tidligere denne måned, har man valgt at tage udgangspunkt for CO2-udledningen i 2035, hvor antallet af grønne biler på vejene vurderes at være på 1,5 mio., mens der til gengæld ikke er lavet beregninger for hverken 2025 eller 2030.

Ifølge Børsen kan det få planen til at se grønnere ud, end den egentlig er,

"Bilkilometerne bliver grønnere og grønnere, som årene går, så ud fra et klimaperspektiv vil det selvfølgelig også se bedre og bedre ud, jo længere ud i fremtiden man regner," siger Mogens Fosgerau, professor i transportøkonomi ved Københavns Universitet, til avisen.

Det er flere gange blevet påpeget, at regeringen ikke har talt anlægsfasen med i sine beregninger for klimaaftrykket på infrastrukturplanen, men udledningen vil også se anderledes ud end skitseret, da der ikke vil være lige så mange elbiler på vejene som i 2035, lyder vurderingen fra Mogens Fosgerau.

Regeringens infrastrukturplan kan være mindre grøn på grund af elbilsfinte vurderer professor 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også