MobilityWatch

Aarsleff køber størstedelen af Permagreen Grønland

Aarsleff betaler små 40 mio. kr. for ejerandel af grønlandsk entreprenørselskab.

Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Per Aarsleff køber størstedelen af et grønlandsk entreprenørselskab, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Nærmere bestemt overtager Per Aarsleff Holding 70 pct. af Permagreen Grønland i en handel til 38,7 mio. kr.

Permagreen er et stort lokalt grønlandsk entreprenørselskab med 350 medarbejdere og en årlig omsætning i omegnen af 400 mio. kr.

"Grønland er ikke nyt for Aarsleff-koncernen. Vi har flere projekter bag os og udfører lige nu Grønlands største skolebyggeri i Nuuk," siger Jesper Kristian Jacobsen, der er administrerende direktør hos Aarsleff, i meddelelsen.

Købet sker for at sikre lokal tilstedeværelse og en styrket position i Grønland, hvor der lige nu udvikles og investeres stort i ny infrastruktur og byggeri i de større byer, skriver selskabet.

"Vi ser et spændende marked med et stort potentiale, hvor Aarsleff-koncernen med Permagreen Grønlands kompetencer står ekstra stærkt," siger Jesper Kristian Jacobsen.

Den resterende ejerandel på 30 pct. bliver fordelt lige mellem Permagreens nuværende administrerende direktør, Jeppe B. Steffensen, og den nuværende produktionsdirektør, Jesper J. Petersen, som begge fortsætter i ledelsen.

Den tidligere hovedaktionær Preben Kold Larsen forsætter i Permagreen frem til juni 2022, hvorefter han bliver tilknyttet som konsulent.

Selskabet har hovedkontor i Nuuk samt afdelinger i Sisimiut, Maniitsoq, Narsaq og Qaqortoq.

Handlen forudsætter godkendelse fra de grønlandske konkurrencemyndigheder og forventes ikke at påvirke Aarsleffs nuværende forventninger til regnskabsåret 2020/2021.

MT Højgaard har indgået kontrakt i Rønne Havn 

 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs