Forskere kalder ny Limfjordsforbindelse "himmelråbende"

Regeringen har som en del af sin infrastrukturplan præsenteret en plan for at etablere en tredje Limfordsforbindelse. Et "himmelråbende" projekt, lyder kritikken.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Egholmlinjen, der er navnet på den tredje Limfordsforbindelse, som skal afhjælpe trængselsproblemer omkring Aalborg, får ikke den ønskede effekt.

Sådan lyder forskerkritikken af forslaget fra regeringens infrastrukturplan i mediet Mobilitytech.

"Med de beregninger, Vejdirektoratet bruger i VVM-undersøgelsen for den tredje Limfjordsforbindelse via Egholm, går der fire år, efter Egholmlinjen er bygget, og så er kapaciteten i den eksisterende tunnel brugt op igen. Så man laver et projekt for 60 år, som kun afhjælper trængselsproblemet i den eksisterende tunnel i fire år. Hvis det ikke er himmelråbende, så ved jeg ikke, hvad det er," siger Kaj Asbjørn Jørgensen, ingeniør og professor emeritus på Institut for Materialer og Produktion ved Aalborg Universitet, til Mobilitytech.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Også professor i transportmodellering ved DTU Otto Anker Nielsen kritiserer planernene om etableringen af Egholmlinjen, da trængselsproblemerne ifølge ham er mindre i Limfjordstunnellen end mange andre steder i landet.

Magtfuld finansmand overtager i dag ansvaret for at binde Danmark mere sammen

DI-analyse peger på vejområdet som "udsultet" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også