MobilityWatch

Økonom om optimering af Kystbanen: Nordsjælland er i forvejen "næsten" forkælet

Ifølge by- og transportøkonom er det svært at argumentere for, at Kystbanen skal forbedres. Pendlerforeningen afviser at være forkælet.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Det bliver svært at argumentere for, at Kystbanen i Nordsjælland skal optimeres.

Sådan lyder det i Berlingske fra Ismir Mulalic, som er by- og transportøkonom på CBS, der mener, at borgerne i Nordsjælland "næsten" er forkælede, når det kommer til offentlig transport.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Af et notat, som er en del af regeringens udspil til en infrastrukturplan, fremgår det, at investeringerne for 41 mia. kr., der er lagt op til på jernbanen, ikke vil forkorte rejsetiden på Kystbanen.

Det fik blandt andet Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), til beskylde politikerne på Christiansborg for ikke at kunne lide Kystbanen og for at have en opfattelse af, at Nordsjællands borgere er forkælede.

Formand for pendlerforeningen Kystbanen Live, Peter Langford, afviser, at togpassagererne i Nordsjælland er forkælede og pointerer, at de vil kæmpe for en forbedring af banen, da "Kystbanen er den strækning i landet, hvor der er flest forsinkelser."

I Midtjylland og Helsingør er man skeptisk overfor forbedringer på jernbanenettet 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs