MobilityWatch

Klimaråd ønsker mere fokus på udledning fra store infrastrukturprojekter

Klimarådet opfordrer til, at større infrastrukturinvesteringer indgår eksplicit i Energistyrelsens Klimafremskrivninger, lyder det i kommentar til den seneste rapport.

Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Forleden kom Energistyrelsen med sin første årlige Klimastatus og -fremskrivning, som er en del af klimaloven. Rapporterne skal bidrage til en løbende opfølgning på klimaindsatsen i forhold til målsætningen om, at Danmarks udledning af drivhusgasser i 2030 skal være reduceret med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990.

Af rapporten fra Energistyrelsen fremgår det overordnet, at de samlede netto-udledninger med den nuværende vedtagne politik i 2030 forventes at være faldet til 35,0 mio. ton CO2e, svarende til en reduktion på 55 pct. i 2030 i forhold til 1990-niveauet. Dermed er der på nuværende tidspunkt en reduktionsmanko på 15 pct.-point i forhold til klimalovens 70 pct.-målsætning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede