Topchef for entreprenørselskab melder interesse for flere projekter i infrastrukturplan

Den nye plan for Danmarks kommende infrastruktur falder i god jord hos en af landets største entreprenørselskaber, som er interesseret i flere projekter.
Aarsleffs topchef, Jesper Kristian Jacobsen melder, at mange af opgaverne i infrastrukturplanen passer godt til Aarsleffs kompetencer. | Foto: Morten Lau-Nielsen/Ritzau Scanpix
Aarsleffs topchef, Jesper Kristian Jacobsen melder, at mange af opgaverne i infrastrukturplanen passer godt til Aarsleffs kompetencer. | Foto: Morten Lau-Nielsen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Mandag landede der en bred politisk aftale om en stor infrastrukturplan, der frem mod 2035 vil afsætte godt 160 mia. kr. til nye initiativer og vedligeholdelse af eksisterende projekter.

Og det falder i god jord hos en af landets største entreprenørselskaber Per Aarsleff Holding.

"Det er en langsigtet plan og samtidig også en politisk, geografisk og indholdsmæssigt bred plan. Det er rigtig positivt, for på den måde fremtidssikrer den infrastrukturen i Danmark. Når vi ser på indholdet, er der rigtig mange af opgaverne, der passer godt på de kompetencer, vi har her i Aarsleff-koncernen. Så der er mange af projekterne, som vi har en naturlig interesse at byde ind på," siger Jesper Kristian Jacobsen, der er administrerende direktør i Per Aarsleff, til Ritzau Finans.

Aftalen lander samtidig med, at den danske økonomi er ved at komme op i gear efter det seneste års coronanedlukninger, og det betyder et markant kapacitetspres på flere brancher – herunder byggebranchen.

Jesper Kristian Jacobsen kan ikke for nuværende svare på, om der er risiko for eventuelle kapacitetsproblemer, men han hæfter sig ved, at infrastrukturplanen løber frem mod 2035.

"Det er vanskeligt at svare præcist på, for det afhænger meget af, hvornår de enkelte projekter kommer til udførelse. Men det er også derfor, at jeg fremhæver, at planen er langsigtet, så det hele ikke skal udføres samtidig. Det er rigtig godt, så på den måde synes jeg, at den er godt sammensat," siger Aarsleff-direktøren.

Aarsleff-aktien faldt mandag, hvor aftalen blev annonceret, med 2,4 pct., men tager tirsdag lidt af det tabte tilbage med en stigning på 1,7 pct. til 273,50 kr.

Danmark har fået en ny infrastrukturplan – få overblikket her

Havnemillioner druknede i aftale: "Realistisk set sker der ikke noget før et nyt valg" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også