MobilityWatch

Luften omkring Københavns Lufthavn får et kvalitetstjek med nye målere

Danmarks største lufthavn får nye målere, der skal måle faren ved luftpartikler i området. De kommer som tillæg til to eksisterende målere, der blot registrerer mængden af partiklerne.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Københavns Lufthavn har siden 2010 målt niveauet af ultrafine partikler i luften fra en udendørs måler i midten af lufthavnen ved gate B4 samt ved hegnet på den vestlige side ind til de nærmeste naboer. Nu skal der sættes nye målere op i løbet af sommeren, som også kan måle, hvor skadelige partiklerne er, skriver lufthavnen i en meddelelse.

”Vores nye Black Carbon målere kan bidrage med ny, vigtig viden om indholdet i bl.a. de ultrafine partikler, vi måler i lufthavnen. Det er vores håb, at myndigheder og forskere kan få gavn af den nye viden – og at vi i Københavns Lufthavn kan bruge de nye målinger til at forbedre luftkvaliteten for de ansatte og for vores naboer,” siger chef for Sustainability Services Inger Seeberg i meddelelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede