Virksomheder bremses af mangel på ansatte – anlægsbranchen er hårdest ramt

Ny opgørelse viser, at hvert femte jobopslag hos danske virksomheder er forgæves, og at det står værst til i bygge- og anlægssektoren.
Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix
Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

Danske virksomheder har svært ved at finde arbejdskraft, og hårdest ramt er bygge- og anlægssektoren, skriver Finans på baggrund af ny statistik fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Tallene viser, at mere end 65.000 gange har danske virksomheder forgæves forsøgt at rekruttere en ny medarbejder, svarende til, at hver femte jobopslag har været forgæves. I små 10 pct. af tilfældene har virksomhederne i stedet fået besat stillingen med en person, som ikke havde de ønskede kvalifikationer.

Opgørelsen viser samtidig, at udfordringen er størst i bygge- og anlægssektoren, hvor virksomheder hver tredje gang må opgive jagten på ny medarbejder hver tredje gang.

"Den hårdest ramte brancher er bygge og anlæg. F.eks. måtte håndværksvirksomhederne opgive at finde murere i 41 pct. af de tilfælde, hvor de søgte, og i lidt over hver fjerde tilfælde måtte de opgive at finde de rette tømrere," udtaler chefkonsulent Kasper Munk Rasmussen fra brancheorganisationen for små og mellemstore virksomheder, SMV Danmark.

Wammen lover "mange arbejdspladser" i ny infrastrukturplan 

Danmark har fået en ny infrastrukturplan – få overblikket her 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også