Mærsks havnerival ser vækst i første halvår efter covid-19-påvirkning

Efterspørgsel på fragt til USA og Europa har bidraget til regnskabet fra Hutchison Port Holdings.
Foto: Vincent Yu/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Vincent Yu/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Hutchison Port Holdings så i første halvår øget aktivitet ved sine havneterminaler, efter at flere af verdenens økonomier er på vej op. Særligt efterspørgslen på fragt til USA og Europa har bidraget til regnskabet.

De øgede fragtrater er kommet, samtidig med at de globale forsyningskæder har oplevet forstyrrelser og deciderede nedlukninger på grund af smitte med covid-19.

Det oplyser selskabet i sit halvårsregnskab mandag.

Selskabet, som blandt andet er konkurrent til Mærsks havneselskab, APM Terminals, kom ud af første halvår med et overskud på 1633,8 mio. Hongkong-dollar - svarende til over 1324 mio. kr. Det er en markant forbedring sammenlignet med samme periode året forinden, hvor selskabet realiserede et overskud på 679 mio. hongkong-dollar.

Havneoperatøren har ikke offentliggjort finansielle forventninger til 2021, men venter, at den økonomiske fremgang i USA og Europa fortsat vil bidrage til efterspørgslen.

Andet halvår er underlagt en vis usikkerhed, da det er uklart, hvor hurtigt en eventuel forstyrrelse af forsyningskæderne vil kunne rettes.

Det kan skabe forsinkelser, skriver Hutchinson Port Holdings i sit halvårsregnskab.

Aktien lukkede med en stigning på 2,3 pct. til 0,225 dollar på børsen i Hongkong.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også