Borgmester kræver stop for bro-automatisering efter uheld

Transportministeren vil nu have episoden undersøgt for at finde ud af, men agter at gå videre med automatiseringsplanerne.
Foto: Casper Holmenlund Christensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Casper Holmenlund Christensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Broklappen på Vilsundbroen, der forbinder Mors og Thy, faldt ned i lørdags, og det får nu Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) til at kræve, at der bliver sat en stopper for den fjernstying af broklapperne på fire broer, som der er lagt op til.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Broklappen vejer 300 tons, og den hamrede ned i broen. Tidligere var der en bremsepedal, vagten kunne bruge til at bremse broklappen, men den har man fjernet i forbindelse med omlægningen. Heldigvis var der fortsat en fysisk brovagt, og det lykkedes ham efter 20 minutter at få løftet broen på plads, så trafikken kunne fortsætte," siger borgmesteren, som nu har bedt om et møde med transportministeren, til avisen.

Transportminister Benny Engelbrect (S) vil nu have uheldet undersøgt for at finde ud af, hvad der gik galt, men påpeger i et skriftligt svar, at det er Vejdirektoratets vurdering, at det ikke ville have været anderledes, hvis broen havde været fjernbetjent fra Aalborg, hvorfor han vil gå videre med fjernstyringsprojektet.

Også Aggersundbroen, Hadsundbroen og Kronprins Frederiks Bro skal have implementeret en fjernstyring af broklapperne.

Tidligere Femern-chef får ansvaret for københavnsk prestigeprojekt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også