
PTX er en af tidens hotteste teknologier, hvor mange lande satser på, at det skal være løsningen til at reducere deres drivhusgasudledninger. Alene i Danmark har regeringen afsat 850 mio. kr. til udviklingen af PTX-projekter i Danmark, hvor særligt de to energiøer i Nordsøen og Østersøen er kronjuvelerne i en dansk PTX-industri, og som anses som en vigtig byggesten mod målet om 70 pct. drivhusgasreduktion inden 2030.
Andre nordiske lande har også hver deres projekter. Hvor man i Norge satser på at kunne lave flybrændstof og ammoniak til brug i skibe, landbruget og industrien af PTX. Til Sverige og Finland som ser muligheder i at kunne bruge brint i produktionen af jernmalm og stål. Men den nye rapport Nordic Clean Energy Scenarios (NCES) foreslår nu at landene laver en fælles strategi for PTX i Norden.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app
Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.
Start et gratis virksomhedsprøveabonnementMere fra MobilityWatch
Vejdirektoratet om kritiseret broprojekt: Risiko for at entreprenør dropper byggeriet
Vejdirektoratet ser en potentiel risiko for, at entreprenøren bag Storstrømsbroen går konkurs eller forlader byggepladsen. Sådan lyder det i et svar fra transportminister Trine Bramsen (S) til Venstres Kristian Pihl Lorentzen. Han fortæller til MobilityWatch, at han er bekymret for situationen. (Opdateret)