MobilityWatch

Havnelobby føler sig overset i infrastrukturaftale

Danske Havne savner hjælp fra regeringen, som dog mener, at man understøtter udviklingen på området, lyder svaret fra transportministeren.

Foto: Danske Havne

Af de 161 mia. kr., der er blevet afsat i den storstilede infrastrukturplan, der blev vedtaget i sommer, går blot 50 mio. kr. til kajanlæg og moler, og det vækker ærgrelse hos interesseorganisationen Danske Havne, fortæller bestyrelsesformand Carsten Aa til Børsen.

"De danske havne er – bevidst eller ubevidst – helt overset i den omfattende infrastrukturplan. Trods regeringens udtalte høje ambitioner med den grønne omstilling har den kun prioriteret den sorte asfalt, og det ærgrer vi os over på havnene. Vi er naturligvis glade for de projekter, der vil lette trafikken til og fra havnene, men vi forstår ikke, at søvejene på den måde er fuldstændig udeladt af planen," siger han.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) afviser imidlertid kritikken. Han fremhæver, at der i infrastrukturaftalen er afsat 8 mia. kr. til projekter, som skal styrke infrastrukturen til havnen.

”CBS-bacille” har været ledestjerne i branchechefs karriere 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs