MobilityWatch

Københavns Lufthavne: Krise i luftfarten udfordrer branchens grønne omstilling

Det er afgørende, at de afgifter, som luftfarten risikerer at blive underlagt, går til at støtte branchens grønne omstilling, lyder det fra Københavns Lufthavne i forbindelse med selskabets kvartalsrapport.

Foto: Nima Taheri

Københavns Lufthavne leverede i tredje kvartal det første overskud på kvartalsbasis siden coronapandemiens begyndelse, men understreger, at både flyselskaber såvel som lufthavne er finansielt pressede på grund af de lave passagertal – og den udfordring drypper videre på den grønne omstilling.

"Den grønne omstilling er særligt en udfordring i øjeblikket, fordi flyselskaber og lufthavne er under ekstremt finansielt pres. Det er afgørende, at alle former for fremtidige afgifter, der bliver lagt ned over flytransport, bliver brugt specifikt til at understøtte en bæredygtig omstilling af luftfarten," skriver selskabet i sin kvartalsrapport.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs