MobilityWatch

Bilkæmpers ladenetværk klar med ny storinvestor og milliarder til nye lynladere

Verdens største kapitalforvalter bliver nu en del af en række bilproducenters stort anlagte ladesatsning. Samtidig afsættes der et større milliardbeløb til at udrulle nye ladestandere.

Foto: Ionity / PR

Kapitalforvalteren Blackrock bliver en del af ladestanderselskabet Ionity, som en stribe bilproducenter står, bl.a. VW, Daimler og Ford.

Det fremgår af en meddelelse, hvor det samtidig lyder, at Ionity vil foretage en samlet investering på 700 mio. euro, svarende til 5,2 mia. kr.. Pengene kommer fra både Blackrock og de hidtidige ejere.

Investeringen skal øge antallet af ladepunkter med en effekt på 350kw - dvs. lynladere - til 7000 inden 2025, og alle skal være baseret på vedvarende energi.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"De nye ladestandere vil blive placeret på motorveje, nær større byer og langs befærdede hovedveje. Fremtidige lokationer vil blive bygget med et højere gennemsnit på seks til tolv ladepunkter. Ydermere vil eksisterende pladser med høj ladebehov blive opgraderet med yderligere ladepunkter. Disse tiltag vil forbedre kundernes opladningsoplevelse og sikre, at Ionity-netværket er forberedt på den stigende efterspørgsel efter elopladning," lyder det i meddelelsen.

Ionity blev lanceret i 2017 og har i dag mere end 1500 ladepunkter langs europæiske motorveje i 24 lande.

Det fremgår ikke, hvordan den nye investering er fordelt på aktionærerne i Ionity. 

Til Reuters har kilder tidligere fortalt, at Blackrock var parat til lægge 500 mio. euro i ladeselskabet.

Clever installerer batteri og solceller på kommende lynladestation 

E.ON's fremtidsplaner skuffer analytikere 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs