MobilityWatch

Brancheorganisationer går sammen om advarsel mod effekter af nulemissionszoner

Bl.a. turistbusser og lastbiler vil få det svært med regeringen og støttepartiernes plan om nulemissionszoner, skriver flere brancheorganisationer i fælles opråb.

Foto: Lars Hansen/Ritzau Scanpix

I et fælles indlæg i Altinget lyder der nu en kraftig advarsel fra en stribe lobbyorganisationer på transportområdet, når det gælder regeringen og dens støttepartiers aftale om at give kommunerne mulighed for at oprette såkaldte nulemissionszoner, hvor der ikke må bruges forbrændingsmotor.

Direktørerne i Dansk Persontransport, Dansk Erhverv Transport, ITD, DTL og DI Transport skriver, at selv om, de er enige i, der skal flere grønne køretøjer på vejene, er "listen af opgaver, som reelt ikke kan udføres med nulemissionsteknologi i dag, nemlig lang. Og vi vil som branche kraftigt advare mod, at de kommende regler om nulemissionszoner vil forhindre transporterhvervet i at udføre opgaver, som er nødvendige for samfundet – også i byerne."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs