MobilityWatch

MT Højgaard nedjusterer efter salg af selskab

Entreprenørvirksomheden MT Højgaard skruer ned for forventningerne til helåret i forbindelse med trecifret millionsalg af forretningsenhed.

Foto: Martin Dam Kristensen/ERH

MT Højgaard har indgået en betinget aftale om sælge de resterende aktiviteter i forretningsenheden Ajos, og i den forbindelse nedjusteres de finansielle forventninger til året.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet mandag.

MT Højgaard ser nu en omsætning i niveauet 7 mia. kr. mod tidligere 7,1 mia. kr. Samtidig sænkes forventningerne til driftsresultatet før særlige poster og afskrivninger til 175 mio. kr. fra tidligere 185 mio. kr.

Salget ventes at blive gennemført i 2021, men er betinget af de "sædvanlige" forhold, der gør sig gældende for at lukke en aftale, skriver MT Højgaard i meddelelsen. Ajos vil indgå i regnskabet for 2021 som ophørende aktiviteter.

"Vi har gennemført flere frasalg i Ajos og glæder os over, at vi nu også har fundet den rette ejer til udlejningsaktiviteterne i pavillonforretningen, der ikke ligger inden for MT Højgaard Holding-koncernens strategiske fokusområde," siger administerende direktør Morten Hansen i meddelelsen.

Køberen er Adapteo, der overtager selskabet for 325 mio. kr. Prisen kan justeres efter fire år med afsæt i en earn-out-aftale, lyder det i meddelelsen.

Salget indebærer fire medarbejdere, der holder til i Købe og Vejle, samt alt materiel og 1100 pavilloner.

Aktien faldt mandag 2,2 pct. til 221 kr.

Projektmagere i Aalborg ser lokale gevinster og stort eksportpotentiale i førerløs færge

Spansk entreprenør afviser ansvar for forsinkelse af Odense Letbane 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs