MobilityWatch

MT Højgaard nedjusterer efter salg af selskab

Entreprenørvirksomheden MT Højgaard skruer ned for forventningerne til helåret i forbindelse med trecifret millionsalg af forretningsenhed.

Foto: Martin Dam Kristensen/ERH

MT Højgaard har indgået en betinget aftale om sælge de resterende aktiviteter i forretningsenheden Ajos, og i den forbindelse nedjusteres de finansielle forventninger til året.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet mandag.

MT Højgaard ser nu en omsætning i niveauet 7 mia. kr. mod tidligere 7,1 mia. kr. Samtidig sænkes forventningerne til driftsresultatet før særlige poster og afskrivninger til 175 mio. kr. fra tidligere 185 mio. kr.

Salget ventes at blive gennemført i 2021, men er betinget af de "sædvanlige" forhold, der gør sig gældende for at lukke en aftale, skriver MT Højgaard i meddelelsen. Ajos vil indgå i regnskabet for 2021 som ophørende aktiviteter.

"Vi har gennemført flere frasalg i Ajos og glæder os over, at vi nu også har fundet den rette ejer til udlejningsaktiviteterne i pavillonforretningen, der ikke ligger inden for MT Højgaard Holding-koncernens strategiske fokusområde," siger administerende direktør Morten Hansen i meddelelsen.

Køberen er Adapteo, der overtager selskabet for 325 mio. kr. Prisen kan justeres efter fire år med afsæt i en earn-out-aftale, lyder det i meddelelsen.

Salget indebærer fire medarbejdere, der holder til i Købe og Vejle, samt alt materiel og 1100 pavilloner.

Aktien faldt mandag 2,2 pct. til 221 kr.

Projektmagere i Aalborg ser lokale gevinster og stort eksportpotentiale i førerløs færge

Spansk entreprenør afviser ansvar for forsinkelse af Odense Letbane 

Mere fra MobilityWatch

Radikale vil have ladestandere i al nybyg

Ønsket om at eje en elbil er ikke kun eksisterende i parcelhuskvartererne. Sådan lyder det fra radikal boligordfører, der vil stille krav om ladestandere i alle nye boligbyggerier.

Læs også

Relaterede