Oliepriserne falder fredag

Priserne falder efter modstridende meldinger forud for næste møde i Opec+.
Foto: Bing Guan/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Bing Guan/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder fredag morgen på modstridende meldinger fra Rusland og Saudi-Arabien forud for det næste møde i Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 76,02 dollar mod 76,65 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,75 dollar mod 72,52 dollar torsdag eftermiddag.

Onsdag gav Ruslands præsident, Vladimir Putin, udtryk for, at energipriserne går mod økonomisk rimelige niveauer og indikerede, at der ikke umiddelbart vil være ændringer i produktionsniveauet foreløbigt.

Det står i kontrast til kommentaren fra Saudi-Arabiens energiminister, Prins Abdulaziz bin Salman, om at investorer med korte positioner skal ”passe på”, hvilket blev tolket som et signal om yderligere produktionsnedskæringer.

På efterspørgselssiden har en stærkere dollar lagt et yderligere nedadgående pres på oliepriserne, og markedet følger fortstat forhandlingerne om det amerikanske gældsloft.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1947,98 dollar mod 1945,42 dollar torsdag eftermiddag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også