MobilityWatch

Københavns Lufthavn frygter flaskehalse på grund af afstandskrav

Lufthavnen frygter udfordringer med flaskehalse efter udmelding om yderligere genåbning på rejseområdet.

Foto: Jens Dresling

Med udsigt til lempede rejseregler for danskerne, kan rejsebranchen se frem til, at aktiviteten vender tilbage. Med de eksisterende afstandskrav, som pandemien kræver, er der dog udsigt til flaskehals-udfordringer i lufthavnene.

Det skriver Finans onsdag.

Der er nemlig stadig krav om 2 meters afstand og om tjek af coronatest og pas.

"Med de nuværende regler, så vil vi ikke kunne håndtere den trafik, vi forventer til sommer. Det er der simpelthen ikke plads til på grund af de krav, som gælder i øjeblikket. Derfor er man nødt til at ændre kravene, for det nytter ikke, at lufthavnen kun kan rumme 10 pct. af den normale kapacitet, hvis 60 pct. vil ud at flyve," forklarer Thomas Woldbye, topchef i Københavns Lufthavne til Finans.

Allerede inden påsken, hvor der var 4-5000 rejsende per dag, advarede lufthavnen om mulige udfordringer. Før pandemien kunne Københavns Lufthavne håndtere 100.000 passagerer på de travleste.

Fart på billetsalget hos SAS efter rejselempelser 

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede