MobilityWatch

Ryanair anker EU-dom i sag mod SAS

Ryanair vil anke afgørelse fra EU-domstolen, som godkender corona-statsstøtte til SAS og Finnair.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det faldt ikke i god jord hos flyselskabet Ryanair, da EU-domstolen den 15. april afgjorde, at statstøtten til SAS og Finnair under coronapandemien er i overensstemmelse med EU-reglerne. Derfor anker Ryanair nu dommen, fremgår det af en pressemeddelelse fra det irske luftfartsselskab.

Ryanair mener, at statsstøtten til de to flyselskaber er konkurrenceforvridende, da Danmark, Sverige og Finland kun har støttet nationale flyselskaber. Alle luftfartsselskaber er lige hårdt ramt, lyder det fra Ryanair, og derfor bør nogle selskaber ikke få støtte frem for andre.

"Vi vil nu bede EU-domstolen om at trække dommen tilbage og fjerne de unfair tilskud, som hverken er i konkurrencens eller forbrugernes interesse. Hvis Europa skal komme ud af denne krise med et funktionelt frit marked i behold, skal luftfartsselskaber kunne konkurrere på et ens grundlag," lyder det fra Ryanair i pressemeddelelsen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Ifølge EU-dommen fra 15. april er statsstøtten til bl.a. SAS ikke i strid med EU-reglerne, da SAS netop har den største markedsandel i Danmark. En statsstøtte på op til en mia. kr. er ifølge dommen foreneligt med EU’s regler.

Sidste forår besluttede EU at se bort fra de normale statsstøtteregler. Det skyldes, at coronakrisen har skabt et behov for massiv statsstøtte i nogle sektorer, hvis de skal overleve krisen.

SAS: Ryanair taber sag om statsstøtte ved EU-Domstolen

SAS tester digitalt rejsepas

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs